Prioriteit bij vaccineren na HSCT

by Bram

De afgelopen dagen vond een groot Europees stamcel transplantatiecongres plaats. Daar is uitgebreid gesproken over vaccinatie na HSCT. In Nederland krijgen mensen die een HSCT hebben gehad voorrang bij vaccinatie. De coördinatie daarvan wordt georganiseerd door de hematologen. Het is niet duidelijk tot hoe lang na HSCT deze voorrangsregel geldt. 

Ben je getransplanteerd in het buitenland en heb je in Nederland nazorg gehad bij een hematoloog dan zou dat goed moeten komen. Houd dat zelf ook in de gaten. Ben je na je HSCT niet voor nazorg bij een hematoloog geweest, neem dan contact op met je neuroloog of huisarts.

Ellen Kramer


“Ik ben inmiddels (20 maart) zelf opgeroepen voor vaccinatie via de hematologie-afdeling van het VUmc waar ik in oktober 2017 behandeld was met o.a. HSCT (voor lymfoom). Het gaat om het krijgen van het Moderna-vaccin. Helaas voor mij kan ik geen gebruik maken van dit aanbod want ik woon tegenwoordig op de Filipijnen.”

Bram

Het RIVM schrijft dit:

Alle patiënten die vallen onder bovenstaande categorieën en die de afgelopen 18 maanden een poliklinisch consult bij hun medisch specialist hebben gehad, worden uitgenodigd voor een vaccinatie. Zij krijgen de uitnodiging via het ziekenhuis. De medisch specialist maakt de selectie op basis van de opgestelde criteria. Mensen die in meerdere ziekenhuizen onder behandeling zijn kunnen een dubbele uitnodiging ontvangen. Zij kunnen dan op een van de uitnodigingen ingaan en zich afmelden bij het andere ziekenhuis. (link)

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More