Twijfel over adviezen COVID-19 vaccinatie

by Bram

Een grote groep deskundigen heeft in wereldwijde consensus adviezen gegeven over het COVID-19 vaccin voor met MS. Hoewel de meeste mensen vertrouwen hebben in deze adviezen, is er ook een aanzienlijke groep die twijfelt. 

Een stortvloed aan berichten met vragen, negatieve opmerkingen, complottheorieën en verdraaide statistieken versterken de onzekerheid. Mensen met MS hebben helaas vaak problemen met concentratie, cognitie en sociale isolatie, dat maakt het extra lastig om berichten correct op hun waarde te beoordelen.

Het is belangrijk dat we deze groep twijfelende MS-patiënten bereiken met begrijpelijke en correcte informatie. 

YouTube video over de nieuwe adviezen, waarin ik me drie dingen afvraag.

Dit willen wij met Stichting MS in beeld doen doormiddel van een stel video’s waarin ik in ga op de vragen en onzekerheid van MS-patiënten. In de video’s zal ik stap voor stap op een begrijpelijke manier de adviezen van de deskundigen uitleggen en ingaan op hun twijfels en kritiek.

Mijn doel is dat ook de twijfelende mensen met MS na het zien van de video’s de adviezen van de deskundigen begrijpen en met een gerust hart de vaccinatie durven te nemen.

Hulp gevraagd

Ik heb me inmiddels zo verdiept in de materie dat ik in staat ben om deze drie vragen duidelijk te behandelen en de adviezen van de deskundigen begrijpelijk uiteen te zetten. Echter, er zijn twee dingen die me op dit moment enorm zouden helpen:

  1. Laagdrempelige toegang tot expert(s) waar ik (kort) mee kan sparren, om zo sneller tot een vlot en duidelijk verhaal te komen.
  2. Deskundige(n) die het script van mijn video’s kan ‘fact-checken’ voor publicatie. 

Kennen jullie, of zijn jullie, deskundigen die me hiermee willen helpen? Stuur me dan een mail: bram@msinbeeld.nl.

Alvast hartelijk dank!

Dr. Ir. Bram Platel (voorzitter Stichting MS in beeld)


– Stichting MS in beeld: “Wij leggen moeilijke dingen begrijpelijk uit”

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More