Ellen Kramer nieuw bestuurslid

by Bram
dr. Ellen Kramer

Stichting MS in beeld heeft een nieuwe secretaris. Sinds begin deze maand heeft dr. Ellen Kramer dr. Brigit de Jong als bestuurslid opgevolgd.

Ellen heeft gewerkt als hoofd van het laboratorium voor hematologie-oncologische diagnostiek. Enkele jaren later werd onder haar supervisie het stamcellaboratotium en de afdeling hemaferese in Zwolle opgericht. Ze is bestuurder geweest van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie.

Ellen is al jaren inspecteur van transplantatiecentra in het Nederlandse taalgebied en ze is actief lid van de biovigilantie advieskamer van de Stichting TRIP. Sinds de oprichting in juni dit jaar maakt ze deel uit van de Medische Adviescommissie van MS Vereniging Nederland. Ook is ze lid van de Werkgroep Stamceltransplantatie Nederland (onderdeel van HOVON).

Daarnaast is Ellen Kramer de hoofdonderzoeker in een lopend en zeer actueel onderzoek naar stamceltransplantatie in het buitenland.

Met haar schat aan ervaring op het gebied van stamceltransplantatie is dr. Kramer een fantastische aanwinst voor de stichting. Met name voor het project HSCT voor mensen met MS, waar Stichting MS in beeld op dit moment aan werkt,

Daarnaast onderschrijft zij de doelstellingen van de stichting, namelijk het geven van voorlichting, ten volle. Want zo vindt Ellen “een goede voorlichting stelt mensen in staat om de best mogelijke keuzes te maken”.

Neuroloog Brigit de Jong blijft actief als adviseur voor Stichting MS in beeld.

You may also like

2 comments

Sandra Jacobs 29 april 2021 - 11:31

Beste Ellen,
Zou het mogelijk zijn om ‘ons’ te verdiepen in de toekomstige onderzoeken/mogelijkheden v.w.b. ‘remeylinisatie’? Ik wéét nl. dat de farmaceutische industrie hier ook een grote rol in speelt, want ‘deze’ verdient tóch een hele hoop, aan ‘medicijnengeld’, het zijn tenslotte zakenmensen die aan het stuur staan he!. Er is nl.nog veel onderzoek nodig (én dus tijd en geld), om hier ontwikkelingen (en uiteindelijke resultaten) in te behalen. Maar helaas hoor, lees en zie je hier weinig of niks over?! Heb ik ijdele hoop hierin, of mag ik concreet blijven hopen, alvorens ik ‘ingekist’ wordt?

Reply
Ellen Kramer 2 mei 2021 - 11:45

Wat zou het mooi zijn, hè, als we de gevolgen van MS zouden kunnen genezen. Meestal zijn bedrijven al vroeg betrokken bij kansrijke geneesmiddelen, maar ik heb geen flauw idee of dat hier ook zo is. Ik ken deze onderzoekers persoonlijk ook niet, maar ik heb zijdelings wel gehoord dat het om top onderzoekers gaat. Misschien staan ze er wel open voor als je ze direct benadert. Ik zou dat gewoon proberen. Hartelijke groet en laat je weten of het lukt

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More