Ellen Kramer nieuw bestuurslid

by Bram
dr. Ellen Kramer

Stichting MS in beeld heeft een nieuwe secretaris. Sinds begin deze maand heeft dr. Ellen Kramer dr. Brigit de Jong als bestuurslid opgevolgd.

Ellen heeft gewerkt als hoofd van het laboratorium voor hematologie-oncologische diagnostiek. Enkele jaren later werd onder haar supervisie het stamcellaboratotium en de afdeling hemaferese in Zwolle opgericht. Ze is bestuurder geweest van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie.

Ellen is al jaren inspecteur van transplantatiecentra in het Nederlandse taalgebied en ze is actief lid van de biovigilantie advieskamer van de Stichting TRIP. Sinds de oprichting in juni dit jaar maakt ze deel uit van de Medische Adviescommissie van MS Vereniging Nederland. Ook is ze lid van de Werkgroep Stamceltransplantatie Nederland (onderdeel van HOVON).

Daarnaast is Ellen Kramer de hoofdonderzoeker in een lopend en zeer actueel onderzoek naar stamceltransplantatie in het buitenland.

Met haar schat aan ervaring op het gebied van stamceltransplantatie is dr. Kramer een fantastische aanwinst voor de stichting. Met name voor het project HSCT voor mensen met MS, waar Stichting MS in beeld op dit moment aan werkt,

Daarnaast onderschrijft zij de doelstellingen van de stichting, namelijk het geven van voorlichting, ten volle. Want zo vindt Ellen “een goede voorlichting stelt mensen in staat om de best mogelijke keuzes te maken”.

Neuroloog Brigit de Jong blijft actief als adviseur voor Stichting MS in beeld.

You may also like

4 comments

Aanbevelingen voor het gebruik van aHSCT bij MS - Stichting MS in beeld 25 oktober 2019 - 14:59

[…] door: dr. Ellen Kramer, laboratoriumarts en stamceldeskundige (tot voor kort verbonden aan het stamcellaboratorium van het […]

Reply
Jullie vragen - Stichting MS in beeld 14 november 2019 - 04:02

[…] Twitter heb ik jullie gevraagd om mij vragen door te geven die bij jullie leven en die ik samen met Ellen Kramer kan behandelen. Vragen waar we geen antwoord op hebben, of die tot interessante discussies kunnen […]

Reply
Antwoord op jullie vragen - Stichting MS in beeld 13 december 2019 - 10:44

[…] november 2019. Dit resulteerde in elf duidelijke en belangrijke vragen. Op basis van gesprekken met Ellen Kramer, de gepresenteerde inzichten en antwoorden op vragen die ik heb gesteld aan de presentatoren, zal […]

Reply
Verslag congres HSCT, Moskou, 22/23 Nov. 2019 - Stichting MS in beeld 15 december 2019 - 10:40

[…] bij MS. De tweede dag aan andere auto-immuunziektes zoals de ziekte van Crohn en sclerodermie. Ellen Kramer en ik hebben ervoor gekozen om op die tweede dag een bezoek te brengen aan de […]

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More