Onderzoek naar stamceltransplantatie in het buitenland

by Bram

Een nieuw onderzoek wil in kaart brengen hoe het mensen vergaat die voor een stamceltransplantatie uitwijken naar een kliniek in het buitenland.

De Werkgroep Stamceltransplantatie Nederland (onderdeel van HOVON) is voor haar nieuwe studie op zoek naar vrijwilligers die onlangs een stamceltransplantatie in het buitenland hebben ondergaan of binnenkort zullen gaan krijgen.  

Met deze inventariserende, wetenschappelijke studie willen de onderzoekers een beter beeld krijgen over stamceltransplantatie in het buitenland. Middels een vragenlijst willen zij onder andere in kaart brengen hoe de keuze voor de behandeling in het buitenland tot stand is gekomen, wat er komt kijken bij het regelen van vóór en nazorg, en op wat voor manier de behandeling bekostigd wordt.

Deelname aan dit onderzoek is geheel vrijwillig. Wel of geen deelname aan dit onderzoek heeft op geen enkele manier gevolgen voor uw behandeling.

Gegevens van het onderzoek worden anoniem verwerkt. Meer informatie over dit onderzoek vindt u in de brochure.

Dit onderzoek wordt zonder subsidie op vrijwillige basis uitgevoerd. Wel voldoet het aan de wetenschappelijke standaarden en is er goedkeuring voor het onderzoek van de medisch ethische toetsingscommissie van het Isala ziekenhuis in Zwolle.

Aanmeldformulier

Gebruik onderstaand formulier om u aan te melden voor studie. Deze aanmelding wordt dan automatisch verzonden naar het onderzoeksteam. Zelf een e-mail sturen naar transplantatiestudie@gmail.com is ook mogelijk.

    You may also like

    Leave a Comment

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More