HSCT vergoed in Nederland voor een selecte groep

by Bram

Het ZIN (zorginstituut Nederland) heeft laten weten dat vanaf 13 december 2022 HSCT (stamceltransplantatie) voor een specifieke groep MS-patiënten vergoed wordt uit het basispakket van de zorgverzekering.

Ik ben erg blij met dit besluit en wil graag iedereen bedanken die zich hiervoor heeft ingezet.

Ten eerste natuurlijk Boaz Spermon die zich hier al sinds zijn eigen behandeling in 2016 voor in heeft gezet en ook de Nederlandse MS Vereniging die hier al jaren zeer actief voor heeft gelobbyd.
Veelal achter de schermen heeft dr. Ellen Kramer, commissielid van de Medische Adviescommissie van de MSVN en bestuurslid van onze stichting, een enorme bijdrage geleverd aan dit langdurige traject. Een enorm deel van dit succes is toe te schrijven aan het werk en de energie die zij hier ondanks haar eigen MS belangeloos aan heeft gewijd.

Al dit werk zal jaarlijks voor meerdere MS-patiënten hun leven ten goede veranderen.

Lees er hier meer over:

You may also like

3 comments

sarina 15 december 2022 - 15:54

maar waarom weer voor een select groepje!!!!

Reply
Bram 4 januari 2023 - 08:41

Op deze pagina staan 6 vragen/antwoorden. Antwoord 2 geeft wellicht wat verduidelijking.

Reply
De allerbeste wensen voor 2023! - Stichting MS in beeld 3 januari 2023 - 10:11

[…] met onze stichting ingezet voor mensen met MS. Ook heeft ze een geweldige bijdrage geleverd aan het proces om HSCT (stamcelbehandeling) eindelijk in Nederland beschikbaar te krijgen met vergoeding… Vorig jaar heeft Matthieu van Straaten zich aangesloten als penningmeester. Zijn betrokkenheid en […]

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More