Filipijnen

by Bram

Op drie april zijn mijn vrouw twee zoontjes en ik voor twee jaar vertrokken naar Manila in de Filipijnen. 

Wij hadden al langer het plan om een tijdje in het buitenland door te brengen, maar dat werd bemoeilijkt door mijn MS-diagnose in 2014. Na mijn overstap naar een effectiever MS-medicijn leek eind 2016 een gepaste tijd om te gaan. Begin 2017 werd ik echter gediagnostiseerd met hersenkanker (blog) waarna een lang traject van behandeling en herstel volgde en onze plannen nogmaals op de lange baan werden geschoven.

Toen de MRI-scan van afgelopen november volledige remissie van het lymfoom en geen nieuwe MS-activiteit liet zien en ik niet afhankelijk was van medicijnen, hebben we besloten dat dit de beste tijd was om te vertrekken voor ons nieuwe avontuur. Hopelijk dit keer geen avontuur gedomineerd door ziekte en stress, maar door leuke nieuwe ervaringen.

Wat betekent dit voor MS in beeld? Ik blijf me inzetten voor de stichting en wil ook het projectplan (zoals beschreven) uitwerken. Echter, door de verhuizing verschuift de planning enkele maanden. Voor nu verblijven we bij mijn schoonouders die zeven jaar geleden naar Manila zijn geëmigreerd. We hebben inmiddels een appartement gevonden en kunnen hier 23 mei in. Vanaf dan verwacht ik weer dagelijks tijd te hebben om voor de stichting te werken. 

Voor nu, geniet ik van mijn familie. 

Magandang araw,

Bram Platel
Voorzitter Stichting MS in beeld

You may also like

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More