“Ik heb MS, is het corona-vaccin veilig voor mij?”

by Bram

Dat vroeg ik me zelf af, en ik weet zeker dat veel andere mensen met MS op dit moment dezelfde vraag hebben. 

Ook al is er nu nog nauwelijks praktijkervaring met het corona-vaccin en MS, toch is er op dit moment al best veel over te zeggen op basis van kennis die er al wèl is.

Dat bespreek ik in onze nieuwste video.

You may also like

2 comments

Jose Leek 17 december 2020 - 15:34

Beste Bram,
het is weer een top-informatieve film. Je noemt dat het corona vaccin geen levende virussen bevat. Ik vraag me af of er vaccins zijn die dat wel hebben en welke vaccins dat zijn. Ik ben pro-vaccin en heb me onlangs laten injecteren met Shingrix®
(‘Shingrix® is een recombinant vaccin bestaande uit het VZV-specifieke antigeen (gE) en een adjuvantsysteem (AS01B). Dit vaccin stimuleert antigeen-specifieke cellulaire en humorale immuunresponsen bij personen met een bestaande immuniteit tegen VZV.’ Dat heb ik uit de richtlijnen van het RIVM overgenomen.)
Het vaccin had een stevige impact en tussen 2-6 maanden is een 2e injectie nodig.

Reply
Bram 18 december 2020 - 01:58

Hoi Jose, bedankt voor je berichtje. De vaccinaties tegen bof, mazelen en rodehond bestaan uit levende virussen. Je kunt dat lezen op: https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/wat-zit-er-in (werkzaam deel 3). Het vaccin waar jij het over hebt, tegen een herpes zoster infectie, is een niet levend vaccin. Er wordt slechts een deeltje van het virus gebruikt, niet een werkend virus.

Groeten!

Reply

Leave a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More