“Ik heb MS, is het corona-vaccin veilig voor mij?”

by Bram

Dat vroeg ik me zelf af, en ik weet zeker dat veel andere mensen met MS op dit moment dezelfde vraag hebben. 

Ook al is er nu nog nauwelijks praktijkervaring met het corona-vaccin en MS, toch is er op dit moment al best veel over te zeggen op basis van kennis die er al wèl is.

Dat bespreek ik in onze nieuwste video.

You may also like

5 comments

Jose Leek 17 december 2020 - 15:34

Beste Bram,
het is weer een top-informatieve film. Je noemt dat het corona vaccin geen levende virussen bevat. Ik vraag me af of er vaccins zijn die dat wel hebben en welke vaccins dat zijn. Ik ben pro-vaccin en heb me onlangs laten injecteren met Shingrix®
(‘Shingrix® is een recombinant vaccin bestaande uit het VZV-specifieke antigeen (gE) en een adjuvantsysteem (AS01B). Dit vaccin stimuleert antigeen-specifieke cellulaire en humorale immuunresponsen bij personen met een bestaande immuniteit tegen VZV.’ Dat heb ik uit de richtlijnen van het RIVM overgenomen.)
Het vaccin had een stevige impact en tussen 2-6 maanden is een 2e injectie nodig.

Reply
Bram 18 december 2020 - 01:58

Hoi Jose, bedankt voor je berichtje. De vaccinaties tegen bof, mazelen en rodehond bestaan uit levende virussen. Je kunt dat lezen op: https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/wat-zit-er-in (werkzaam deel 3). Het vaccin waar jij het over hebt, tegen een herpes zoster infectie, is een niet levend vaccin. Er wordt slechts een deeltje van het virus gebruikt, niet een werkend virus.

Groeten!

Reply
Martine Claes 15 april 2021 - 23:48

vraagje
ik heb MS en ik injecteer mij 3x per week met rebif, is het gevaarlijk die twee te samen rebif en Pfizer-BioNTech en Moderna .

Reply
Bram 16 april 2021 - 03:34

Beste Martine, gebruik je dat automatische injectie-apparaat van Rebif? Ik gebruikte het in 2015 en kan me het geluid van dat ding, en de aarzeling om die groene knop in te drukken nog goed herinneren…
Het is niet gevaarlijk om een COVID-19 vaccin en MS-medicatie samen te nemen. Ook heeft Rebif (interferon beta) geen nadelige invloed op de effectiviteit van het vaccin.
Je kunt het ook nalezen op de website van MS research -> hier

Reply
Martine Claes 18 april 2021 - 20:25

dank u voor het antwoord ivm met de vaccinatie en rebif.

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More