Waarom gaan mensen dood aan COVID-19?

by Bram

Dit filmpje gaat over wat er in ons lichaam gebeurt wanneer we geïnfecteerd raken met het nieuwe coronavirus. 

Wij van MS in beeld vinden het heel belangrijk dat de informatie die we met jullie delen betrouwbaar is. Er is inmiddels hartstikke veel te vinden over COVID-19, maar voordat we iets met jullie delen, willen we wel heel goed begrijpen waar we het over hebben.

Daarom ben ik terug gegaan naar de basis en heb ik uitgezocht wat het nieuwe coronavirus met ons lichaam doet. Dat was veel complexer dan ik dacht. Bij het maken van deze video heb ik hartstikke veel geleerd. Ik hoop dat jullie ook veel kunnen leren van deze video!

Ik zou het heel fijn vinden als je het filmpje zou willen delen op je Facebook of Twitter. Dat kan door hieronder op die icoontjes te klikken. Als je tips hebt hoe ik meer mensen kan bereiken dan hoor ik dat graag!

You may also like

9 comments

M 29 april 2020 - 18:34

Heeft immunomodulerende medicatie nadelig effect op het ziekte verloop, of zou het een cytokine storm juist voorkomen? Is daar iets over bekend?

Reply
Bram 30 april 2020 - 00:27

Een hele goeie vraag (een van de redenen dat ik me ben gaan verdiepen). Sommige experts denken dat het wel eens zou kunnen helpen. Het komt erop neer dat het nog niet duidelijk is, en alleen gissen. De cases wereldwijd van MS patiënten die immuunsuppressieve medicijnen gebruiken lijken vooralsnog niet slechter dan anderen, maar er is nog te weinig data. Intuïtief zou je kunnen denken dat het je zou kunnen ‘beschermen’ tegen ARDS en SIRS, maar omdat alles verbonden is, is dat misschien te kort door de bocht? De tijd gaat het ons zeker leren!

Reply
Jose 29 april 2020 - 20:58

Dankjewel! Wauw! Ik moet het nog een paar keer opnieuw bekijken voordat het enigszins beklijft. Mooi beeldend uitgelegd. Ik was net begonnen met het me een beetje in te lezen in dit onderwerp met het boek ‘Allemaal beestjes’ door Jop de Vrieze. Interessant en iets te hoog gegrepen?

Reply
Linda 30 april 2020 - 20:04

Heel duidelijk filmpje, knap gemaakt. Ik heb het gekeken met mijn dochters van 11 en 12 en ook voor hen was het in hoofdlijnen goed te volgen. Ze maken zich nu alleen wel zorgen om jouw kinderen.

Reply
Bram 1 mei 2020 - 10:27

Haha, iedereen is hier nog in orde hoor 🙂 Maar de kinderen worden soms wel wild. Begrijpelijk want ze mogen al 3 weken het huis niet meer -wij wonen sinds vorig jaar in Manila- uit (en wij hebben geen balkon bij ons appartementje). Maar goed, veiligheid voor alles.over twee weken worden de restricties wat versoepeld.
Groeten aan jou en je kinderen!
iedereen leeft nog :-)

Reply
Ineke Platel 1 mei 2020 - 14:39

Wat een werk, Bram! Ik ben zeker onder de indruk van de manier waarop je deze ingewikkelde materie voor de ‘leek’ minder ingewikkeld maakt. Maar twee keer kijken en luisteren is wel nodig.

Reply
Maya 2 mei 2020 - 10:04

Een geweldige uitleg, erg duidelijk!

Reply
Dick van der Geld 29 oktober 2020 - 05:06

Beste Bram, ik heb vannacht gevonden via een videosite jouw werk wat je als MS patiënt voor je medemens betekent.
Ik kwam zeer onder de indruk, heb je ook privé een uitgebreide mail gestuurd (of een messenger bericht, weet het niet meer
komt door het late uur) om je te zeggen dat ik je stichting graag wil steunen.
Vervolgens heb ik je hele filmpje bekeken over jouw uitleg waarom mensen dood gaan aan covid19′ dat werd door jou
rustig en goed uitgelegd, zeer onder de indruk daarvan ook weer.
Beste Bram, fantastisch wat je allemaal doet voor mensen met MS maar ook zeker voor die mensen die deze ziekte niet
hebben.
Namens veel mensen die dit filmpje hebben bekeken zeg ik oprecht: HEEL VEEL DANK daarvoor.
Met warme groet,
Dick van der Geld 75 jaar en wonend in Almere Nederland.

Reply
Bram 29 oktober 2020 - 06:32

Bedankt voor uw berichtje!

Reply

Leave a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More