Bestuur

by Bram

Dr. Ir. Bram Platel, voorzitter

Bram Platel (1978) promoveerde in 2007 aan de TU/e als biomedisch ingenieur. Zijn werk als onderzoeker richtte zich met name op het gebruik van kunstmatige intelligentie om metingen te verrichten aan medische beelden of deze te interpreteren.In 2014 kreeg Bram de diagnose MS en nog geen drie jaar later werden er op een controle MRI-scan meerdere hersentumoren vastgesteld. Een langdurig traject met verschillende chemotherapieën, afgesloten met een HSCT-behandeling, heeft ertoe geleid dat het lymfoom evenals de MS in remissie is. Bram zet nu zijn wetenschappelijke achtergrond in om via Stichting MS in beeld, mede MS-patiënten te helpen door wetenschappelijke inzichten met een kritische blik te bekijken en toegankelijke daarover op toegankelijke, diepgaande wijze te communiceren.


Dr. Hanneke Hulst, penningmeester

Hanneke Hulst (1983) is neurowetenschapper bij het MS centrum Amsterdam. Zij houdt zich bezig met de onderliggende neurobiologische mechanismen van cognitieve achteruitgang bij MS en vooral ook hoe je deze achteruitgang kan tegengaan. Naast haar inhoudelijke wetenschappelijke werk, zet zij zich op verschillende manieren in om wetenschap naar de maatschappij te vertalen. Zo schrijft zij columns voor MSweb en EOS Psyche en Brein en is zij algemeen manager van stichting Brein in Beeld. Sinds 2018 is zij gekozen als lid van De Jonge Akademie van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen.


Dr. Brigit de Jong, secretaris

Brigit de Jong (1970) werkt als neuroloog bij het Amsterdam UMC locatie VUmc, met multiple sclerose (MS) als aandachtsgebied. Binnen deze functie combineert ze patiëntenzorg, onderzoek, onderwijs en opleiding.
Ze behaalde haar artsdiploma in 1997 aan de geneeskunde faculteit van de Universiteit van Amsterdam. In 2002 promoveerde ze aan de Universiteit Leiden op het proefschrift getiteld: “Immunogenetic risk factors of multiple sclerose” en behaalde hiermee tevens de registratie tot epidemioloog. Ze voltooide in 2008 haar specialisatie tot neuroloog aan het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam. Ze ontving in dit zelfde jaar een fellowship van Stichting MS hetgeen haar de mogelijkheid gaf om als postdoc onderzoek te doen op het gebied van MS in de onderzoeksgroep van professor Lawrence Steinmann aan Stanford University (USA).
“Ik vind het een uitdaging om de kennis die we hebben toe te passen en over te dragen aan patiënten en hun naasten en hen samen met mijn collega’s te begeleiden bij de aandoening MS.”

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More