Bestuur

by Bram

Dr. Ir. Bram Platel, voorzitter

Bram Platel promoveerde in 2007 aan de TU/e als biomedisch ingenieur. Zijn werk als onderzoeker richtte zich met name op het gebruik van kunstmatige intelligentie om metingen te verrichten aan medische beelden of deze te interpreteren.In 2014 kreeg Bram de diagnose MS en nog geen drie jaar later werden er op een controle MRI-scan meerdere hersentumoren vastgesteld. Een langdurig traject met verschillende chemotherapieën, afgesloten met een HSCT-behandeling, heeft ertoe geleid dat het lymfoom evenals de MS in remissie is. Bram zet nu zijn wetenschappelijke achtergrond in om via Stichting MS in beeld, mede MS-patiënten te helpen door wetenschappelijke inzichten met een kritische blik te bekijken en toegankelijke daarover op toegankelijke, diepgaande wijze te communiceren.


Dr. Ellen Kramer, secretaris

Ellen Kramer studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Na afronding van haar artsexamen in 1986 ging zij in opleiding tot arts klinische chemie. Zij werd geregistreerd in 1991, waarna zij zich vestigde in Zwolle als hoofd van het laboratorium voor hematologie-oncologische diagnostiek. Enkele jaren later werd onder haar supervisie het stamcellaboratotium en de afdeling hemaferese in Zwolle opgericht, alle deel uitmakend van het transplantatiecentrum Zwolle. Ellen bekleedde gedurende haar actieve carrière talloze bestuursfuncties, waaronder het bestuurslidmaatschap van de Nederlandse Vereniging voor Hematologie. Tevens is zij al jaren inspecteur van transplantatiecentra in het Nederlandse taalgebied en is zij lid van de biovigilantie advieskamer van de Stichting TRIP. Ellen promoveerde in 1998 op het proefschrift: The transferrin receptor: iron bridge between the cell and its environment. In 2015 werd Ellen onderscheiden met de prof dr J.G.G. Borstprijsvoor haar inzet op het gebied van het verbeteren van de communicatie tussen artsen en het laboratorium.
Ellen levert met haar uitgebreide ervaring op het gebied van stamceltransplantatie een fantastische bijdrage aan het onderwerp waar Stichting MS in beeld zich op dit moment op richt, HSCT voor mensen met MS.
Daarnaast onderschrijft zij de doelstellingen van de Stichting, namelijk het geven van voorlichting, ten volle. Immers goede voorlichting stelt mensen in staat om zo optimaal mogelijke keuzes te maken.


penningmeester

open positie

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More